Juli 2018 - Wet op de privacy Juli 2018 - Wet op de privacy
Wet op de privacy

De wet op de privacy heeft ook gevolgen voor het kerkelijk leven. Officieel moet een ieder, die genoemd wordt in het kerkblad, op de zondagskrant en tijdens de afkondigingen officieel toestemming geven. U begrijpt wel dat dit een enorme klus gaat worden waardoor sommige kerken hebben besloten dit niet meer te gaan benoemen, u hebt dat op het journaal kunnen zien. Dit heeft bijv. ook invloed op het gebruik van het voorbedeboek. We kunnen niet zo maar aandacht besteden aan de namen die in dit boek worden gezet m.n. ook omdat de dienst wordt uitgezonden. Hoe we hiermee omgaan is voor de kerkenraad nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval zal er een privacy verklaring op de website moeten komen. Verder is het vrij ingewikkelde materie. Als je het op de letter uit gaat voeren komt er nogal wat bij kijken.
We moeten maar eens kijken hoe dat verder vorm gaat krijgen.

datum en tijdstip 23-02-2020 om 9.30