PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
College van ouderlingen

College van ouderlingen

Iedere ouderling heeft een wijk en vervult hierin een pastorale taak.

Dit betekent dat de ouderlingen samen met de predikant (of alleen) op bezoek gaan bij gemeenteleden die willen gaan trouwen, bij ouders die hun kind(eren) willen laten dopen en bij overlijden.

Verder brengt de ouderling bezoek aan gemeenteleden die ernstig ziek zijn. Ouderlingen gaan indien gewenst op huisbezoek en organiseren samen met het wijkteam groothuisbezoeken.

De wijkcontacten hebben een groot aandeel in het ondersteunen van de wijkouderling.Een greep uit hun taken is: welkomstbezoek brengen aan nieuwe gemeenteleden, bezoekje brengen bij jarigen, jubilarissen, doopouders, langdurig zieken, bloemengroet vanuit gemeente bezorgen, mede voorbereiden van groot huisbezoek.

Wanneer de leeftijd van 75 is bereikt, wordt er door één van de ouderenouderlingen eeen bezoekje gebracht. Dit gebeurt bij verjaardagen, jubilea, ziekte en overlijden.

De jeugdouderlingen hebben tot taak om jeugd en jongeren te bereiken tot circa 23 jaar op een manier die hen aanspreekt. De jeugdouderlingen coördineren de werkzaamheden die voortvloeien uit de doelstelling. Een aantal taken van de jeugdouderling zijn: meedraaien in moderamen, contact onderhouder met KKW/jongerenraad, aanspreekpunt zijn voor jeugd/jongeren, jeugddiensten organiseren.

 
Wijkcontacten en bezoekdames 75+ Wijkcontacten en bezoekdames 75+
lees meer »
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 28-04-2024 om 09:30
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.