Juli/Augustus 2019 - Op zoek naar een voorganger Juli/Augustus 2019 - Op zoek naar een voorganger
Op zoek naar een voorganger

Het is nu een jaar geleden dat ds. Jouke Droogsma bekend maakte een beroep naar Veere aan te nemen. Wij en ook de gemeente van Drogeham zijn alweer een jaar vacant. Maar als gemeente(n) hebben we zeker niet stil gezeten. Op de gemeenteavond, maar ook via het kerkblad hebben we u steeds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Er is intussen een samenwerkingsovereenkomst getekend die behelst dat de gemeenten van Drogeham, Harkema, Kootstertille, Twijzel en Augustinusga gaan samenwerken in het beroepen van een predikant. Het Breed Moderamen van de classis Friesland heeft inmiddels toestemming gegeven voor
deze samenwerking. Dat betekent dat we nu concreet op zoek gaan naar een of meer predikanten. Hij of zij zal dan voor 70% verbonden zijn aan de gemeente van Drogeham en voor Harkema en Augustinusga voor ieder 20%. Kootstertille en Twijzel hebben samen voor 80% al een predikant in de persoon van ds. Jan Glas.
Als u dit leest is er tussen de deelnemende gemeenten als weer overleg geweest, deze keer met name over hoe we het beroepen van de predikant(en) zullen aanpakken. Dat de vorm anders zal zijn dan met de ‘traditionele’ beroepingscommissie is wel duidelijk. De kerkenraad heeft groen licht gegeven om samen met de andere gemeenten een werkbare vorm te vinden voor het beroepingswerk. We houden u op de hoogte.

datum en tijdstip 23-02-2020 om 9.30