Derde advent 2015 Derde advent 2015
Uitleg Symbolische Schikking

De hemel raakt de aarde, in de ontmoeting, die Lucas beschrijft, tussen twee aanstaande moeders, Maria en Elisabeth, die beiden te maken hebben met een bijzondere zwangerschap.

Zij begroeten de ander met woorden van zegen en herkennen elkaar in hun zorg en blijdschap.
De zuidenwindlelies in de schikking vormen een boog, om zo de verbinding en de begroeting tussen deze twee vrouwen zichtbaar te maken.

Op deze derde advent is de kleur rose: midden in deze donkere dagen breekt er al iets van Gods licht door. De rose bloemen en het rose kleed geven dit weer.

De rode gloriosa symboliseert de aanwezigheid van Gods geest.
God, kom met uw geest, opdat wij goede woorden spreken.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 9:30 uur
Heilig Avondmaalmeer details