PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Februari 2020 - In memoriam: Jan Postma Februari 2020 - In memoriam: Jan Postma
In memoriam: Jan Postma


Op 9 januari jl. vond onder grote belangstelling in de Augustinustsjerke de dankdienst voor Jan Postma plaats, die op 3 januari jl. overleden is.
De kerk zat tjokvol, er waren nauwelijks extra stoelen genoeg. Voorin de kerk zat het muziekkorps, dat prachtige stukken speelde en sommige liederen begeleidde. Dit geeft al aan wat voor man hij was en hoe zijn leven was: Naast de zorg voor zijn gezin (3 kinderen, later met hun partners en hun kinderen) was hij zeer betrokken bij zijn omgeving o.a. als enthousiast lid van het muziekkorps (resp. Excelsior en De Bazuin), als modelbouwer, korfbal-liefhebber en als gepassioneerd bridger. Na zijn werkzame leven als monteur bij een Bliksembeveiligingsfirma werd hij huisman; Marianna was op de basisschool werkzaam. In 2009 begonnen ze de mini-camping bij hun huis in Blauforlaet; zijn lust en zijn leven. Hij genoot daarnaast van zijn 4 kleinkinderen. In januari 2018 begon een ziekteperiode. Na vele behandelingen verloor hij de strijd tegen deze ziekte; 2 jaar later overleed hij. Dat hij zich geborgen mag weten in “Het huis met de vele kamers”, dat Marianna de kracht mag vinden om verder te gaan en de kinderen en kleinkinderen hun herinneringen aan een geweldige heit en pake mogen koesteren.


Ds. Els Rooseboom
 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 14-04-2024 om 10:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.