PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Februari 2020 - Por todo el mundo - nieuwbrief 53 - december 2019 Februari 2020 - Por todo el mundo - nieuwbrief 53 - december 2019
P or todo el mundo - nieuwbrief 53 - december 2019
Opvang en onderwijs voor kinderen met een verstandelijke beperking of leerprobleem in Caranavi, Bolivia.
Hoogte– en dieptepunten van 2019
In deze nieuwsbrief een korte samenvatting van het afgelopen jaar. Dat zat vol hoogte– en dieptepunten.
We begonnen het jaar met hevige regenval, kapotte wegen tussen La Paz en Caranavi, waar doden bij vielen en overstromingen in Caranavi en omstreken. Dankzij vele giften hebben we op verschillende manieren en plekken een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw.


Door het onderwater lopen van Caranavi, stond ook de minibus van het project tot de assen in het water. Hier door liep er water via de uitlaat de motor in en de minibus is nooit weer hetzelfde geworden (verloor zijn kracht bergopwaarts). Hierdoor was het niet meer veilig om op onze vertrouwde plek net buiten het dorp de kinderen op te vangen en dus verhuisden we naar het dorp zelf. Hier hebben we een hele fijne nieuwe lokatie gevonden en de kinderen zijn er ondertussen helemaal aan gewend. Ook had Trinke hier een eigen ruimte om les te geven aan kinderen met leerproblemen of een leerachterstand.


In augustus kon Ahias (de middelste zoon van Evelin) ineens niet meer lopen. Hij heeft hier 2 maanden lang intensieve behandeling voor nodig. Dankzij een wonder, krijgt hij de volledige kracht in zijn benen terug. Dit hadden de doktoren niet gedacht, maar we hebben een grote God...

In de tijd dat Ahias met Evelin in La Paz verblijft, overlijdt Deka Miedema, vader van Trinke, waardoor zij naar Nederland vertrekt. Hierdoor kunnen ook Jozua en Asael, de oudste en de jongste een aantal weken niet naar school, want zij blijven bij Evelin in La Paz. Wanneer Trinke eind september terug komt in Bolivia kunnen we gelukkig als familie weer naar Caranavi. Hier hebben we samen de werkzaamheden van dit jaar afgerond.

In oktober waren er presidentsverkiezingen, dit liep allemaal erg hoog op, omdat er sprake was van fraude. Dit was heel erg spannend. Gelukkig hoefde de opvang maar 1 dag dicht, maar in andere delen van Bolivia waren de scholen weken dicht. We hopen dat er begin januari nieuwe verkiezingen komen, waarbij een president gekozen wordt die het land weer rust en vrede kan brengen.

Ondanks alles geven we niet op. Ook in 2020 zullen we ons in blijven zetten voor de doelgroepen die dit nodig hebben. De opvang zal voortgaan, waarbij kleine kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen en leren. Ook zullen de kinderen met een leerprobleem of achterstand de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast zullen we ons gaan richten op ondersteuning aan tiener– en/of alleen staande moeders. Door hulp te bieden bij de opvang van hun kinderen, kunnen zij werken en een bestaan opbouwen voor zichzelf en hun kinderen. Trinke zal hierbij vanaf december 2019 vanuit Nederland ondersteuning bieden, terwijl Evelin en Michel in Bolivia het project draaiende houden.

E-mail: stptem@gmail.com
Website: www.portodoelmundo.com
Twitter: https://twitter.com/ portodoelmundo1
Facebook: https:// www.facebook.com/ StichtingPortodoelmundo 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 21-04-2024 om 11:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.