PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Februari 2020 - Studieavond met ds. Kees Kant in Surhuisterveen over Februari 2020 - Studieavond met ds. Kees Kant in Surhuisterveen over
Studieavond met ds. Kees Kant in Surhuisterveen over


Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven”
Op donderdag 13 februari is er in Surhuisterveen een studieavond met ds. Kees Kant, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Waarom het zo moeilijk is voor Joden om in Jezus te geloven. De bijeenkomst vindt plaats in de Lantearne, Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen.  Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.
 
Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven
De overgrote meerderheid van de Joden wereldwijd ziet Jezus niet als de verwachte Messias. Dit roept onder christenen vragen op en soms ook onbegrip. De vraag dringt zich op; waarom is het voor hen blijkbaar zo moeilijk om Jezus te aanvaarden? Waarom roept het gesprek over Jezus vaak irritatie op aan Joodse zijde? Er zijn op deze vragen meerdere antwoorden te geven en aan de hand van de kerkgeschiedenis en de Bijbel gaat ds. Kant op deze vragen in.
 
Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is directeur van stichting Christians for Israel International. Hij was tot 1 juli 2018 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”
 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 14-04-2024 om 10:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.