|
|
Januari 2025 Tsjerkefinster
Januari 2025 Tsjerkefinster
overdenking.png)
Uitzicht...
We staan aan de rand van het heideveld en kijken uit over de vlakte. Ergens moet er ook een schaapskudde over de heide trekken vergezeld door een herder die de kudde de weg wijst door het landschap. Soms kun je aan de rand van de heide zien waar de kudde is, soms ook niet omdat de heide nooit helemaal vlak is en de schapen verdwijnen in het landschap. Gelukkig zijn we op een Nederlands heideveld en dan is een kudde redelijk snel te vinden. in Nederland zien we altijd de bosrand overkant van het heideveld.
Het roept een nostalgisch beeld op, dat beeld van de herder. Ik denk dat dat beeld ook doorklinkt als wij het verhaal van de herders horen rond Kerst. Het hoort bij het totaal aan vertrouwde beelden waar we in deze tijd van het jaar van horen. Als je wel eens in andere heidegebieden bent geweest, dan weet je ook dat die vaak heel veel groter zijn de Nederlandse veldjes. Als je daar een herder wilt zoeken zul je die maar moeilijk kunnen vinden. Maar herders zijn er vaak niet in de uitgestrekte heidevelden in het Verenigd Koninkrijk of in de Scandinavische landen. Nu is er in het Verenigd Koninkrijk geen dreiging, er zijn geen wolven of beren die er in Scandinavië wel zijn. Toch is ook daar geen herder te vinden. Koeien, schapen en soms geiten kom je gewoon tegen in het landschap, vaak in kleine groepjes bij elkaar. Een keer per jaar, aan het einde van de zomerperiode komen de herders die het vee verzamelen en naar de boerderijen brengen.
Onwillekeurig denk ik dan steeds aan die herders die de boodschap van de engelen ontvangen. Ga naar Bethlehem! En met heel hun hebben en houden gaan ze met hun kudde naar Bethlehem. Over die herders gaat het vaak in deze tijd van het jaar, maar er is wel iets bijzonders bij die herders. Vaak horen we dat men in de dagen van Jezus herders onbetrouwbaar vond, en dat is mooi als je het evangelie wilt uitleggen. De goede boodschap gaat niet naar de regeringen en de koningen of de priesters in de tempel. Maar naar mensen met een twijfelachtige reputatie. Een ouverture op het werk van Jezus die steeds de zwakkere opzoekt en de mensen die in de maatschappij niet geaccepteerd worden. Maar als ik in de Bijbel lees hoor ik niet zoveel over twijfelachtige herders. De grote leiders van het volk beginnen vaak als herder. Mozes, koning Saul en koning David. En David vergelijkt God met een herder, en Jezus noemt zichzelf een herder die de verdwaalde schapen opzoekt. Het beeld van de herder is in de Bijbel alleen maar negatief als het gaat over slechte koningen, die worden slechte herders genoemd.
Riemer Roukema heeft dit beeld eens uitgezocht. Waar komt dat beeld van die slechte reputatie van die herders dan vandaan. Dat komt van twee onderzoekers die rond 1900 een studie maakten van de Joodse bronnen van ongeveer 330 n. Chr. En hun bevindingen zijn in de theologische handboeken terechtgekomen en in het belangrijkste theologische woordenboek van het Nieuwe Testament en via die weg in allerlei andere literatuur en in de kerstpreken.
Gelukkig zijn we in onze dagen aan het terugkeren naar de Bijbel. We staan losser van kerkleer en vaste dogmatische geloofsomschrijvingen. We staan wel dichter bij de Bijbel. leren steeds meer over de achtergronden van iemand als Paulus. Van de tijd waarin de Bijbelse hoofdrolspelers leefden en wat er speelde in hun dagen. De Bijbel is niet meer een geïsoleerd boek dat alleen goed is voor het geloof, maar het is een brede bron van kennis die aansluit bij de leefwereld van de mensen.
Wat mij opvalt als ik dit lees over de herder is dat je met de Bijbel in de hand ontdekt wat een herder is. En wat er gebeurt rondom Bethlehem is niet een groep mensen met een twijfelachtige reputatie die naar Jezus gaan. Het is een groep mensen die verantwoordelijk is voor een kostbaar bezit. Het is een beeld van wat dat kind in de voederbak ooit zal worden, een herder. Hier komen de herders op bezoek bij hem die hun grote Herder zal worden. -Jan Glas-
.png)
Minsken fan ‘e wei Nieuwsbrief van de classis, Jaargang 2024, Nr 7
‘Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze in Hem geloven als ze niet over Hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over Hem horen zonder dat iemand Hem verkondigt’ (Romeinen 10:14, NBV21)
Zucht
Preekvoorzieners zullen niet dadelijk deze tekst reciteren wanneer de zoveelste predikant ‘vol’ heeft gezegd, maar op een rustig moment zullen ze Paulus’ woord wel beamen. De Protestantse traditie hecht er veel waarde aan dat het Woord voor de gemeente door een prediker in eigen menselijke woorden wordt ontvouwd. Maar hoe moet dat als de kerk met haar voorgangers kleiner wordt en het aantal kansels daar geen gelijke tred mee houdt?
Op naar de classis!
Zo’n vijftig preekvoorzieners trokken op 19 november met deze vraag naar de classicale vergadering in Burgum. Het voelde goed dat zij met hun eenzame taak nu eens in de meerderheid waren. En vanzelf kwamen naast de problemen ook een aantal mooie oplossingen ter tafel.
Eerst een bakje koffie
De eerste tip is een juweel van eenvoud: begin de dienst om 11.00 uur. Er is in de omgeving altijd wel een predikant die z’n preek graag nog eens houdt.
Als gemeente kun je dan eerst met elkaar een kop koffie drinken. Gemeentes die er ervaring mee hebben, willen niet anders meer: de dienst begint vanuit de onderlinge ontmoeting en dat zet de toon voor wat volgt. Je moet dan wel weten wie er in de omgeving op het rooster staat, maar wellicht kunnen preekvoorzieners dat onderling uitwisselen. En een dienst op zondagmiddag of -avond kan ook.
Onvermoede talenten
De tweede tip laat je zoeken naar het goud dat je ongemerkt al in huis had: vraag de liturgiegroep om samen een korte viering op te zetten. In plaats van de preek kies je dan een mooi gedicht uit. De predikant zou daar door de weeks bij kunnen helpen. Toerusting door de classis werd ook genoemd. En misschien kun je een predikant elders vragen of je zijn preek bij jullie mag voorlezen.
Doe het samen
Sommige preekvoorzieners werken als duo, met als voordeel dat je kunt overleggen en elkaar kunt vervangen. Dat kan binnen je eigen gemeente, maar je kunt het ook samen met een collega in een buurgemeente doen. Dat schiet lekker op!
Persoonlijk contact
Handige preekvoorzieners weten het al: met een persoonlijke benadering is het voor predikanten veel moeilijker om ‘nee’ te zeggen. Dat hoeft niet eens altijd per telefoon te zijn: ook een mail kan persoonlijk worden geschreven. En in een enkele ring komen predikanten en preekvoorzieners jaarlijks een keer bij elkaar om het grootste deel van de gaatjes in te vullen. Ook gezamenlijke diensten kunnen dan worden gepland.
Over contact gesproken: preekvoorzieners stellen het op prijs wanneer predikanten vlot (en beleefd!) reageren op hun mails.
Goede buren
Het is een mooi verhaal: een preekvoorziener moest onverwacht vervanging zoeken, maar het lukte niet… De buurgemeente zei toen: ‘Kom maar bij ons!’ De hele gemeente ging dus op reis, automobilisten stapten bij elkaar in en fietsers en wandelaars maakten er een mooi tochtje van. ‘Dat mag nog wel eens!’, klonk het na afloop. De preekvoorziener deed vervolgens iets minder z’n best en na een aantal keer werd het over en weer kerken al in het preekrooster opgenomen. Zo kan het predikantentekort nog tot iets moois leiden.
Regiozondag
Als je toch met meerdere gemeentes samen één dienst hebt, dan kun je er ook nog wel iets aan vast knopen: een gezamenlijke maaltijd, een project van Groene Kerk of een toerustingsmoment. Met meer mensen bij elkaar loont het de moeite om zoiets te organiseren.
Het jaarboekje!
Vroeger was echt niet alles beter, maar één ding wel: het jaarboekje! Je kon er alles in vinden waar je nu alle websites van de verschillende kerken voor langs moet. Je had namen en adressen van preekvoorzieners, scribae, kerkgebouwen en predikanten. Van die laatste had je ook de geboortedatum en hun hele loopbaan erbij. Preekvoorzieners zagen uit naar de nieuwe editie, want dan was je weer helemaal bij en soms ook een nieuwe emeritus rijker die ongemerkt in een buurdorp was neergestreken.
Maar nu: er is een AVG en volgens die wet zou iedereen schriftelijk toestemming moeten geven voor vermelding in zo’n boek, en dat krijgt de landelijke kerk niet meer voor elkaar. Zouden we dat dan als classis kunnen doen? Het is veel werk, maar als we hier een vrijwilliger voor kunnen vinden, dan zouden veel preekvoorzieners hier enorm mee geholpen zijn.
Preekbeurtenzoeker
Een alternatief voor het jaarboekje is de Preekbeurtenzoeker op de website van de landelijke kerk. U kunt hem eenvoudig vinden:
https://protestantsekerk.nl/preekbeurtenzoeker/
Hier kunnen predikanten invullen wanneer ze beschikbaar zijn, en bijvoorbeeld ook hoe ver ze voor een preekbeurt willen reizen. Preekvoorzieners kunnen zo in één opslag zien wie er op een bepaalde zondag nog vrij zijn, of wie er mogelijk ’s middags of ’s avonds nog kan. De optie 11 uur staat er helaas nog niet in. Via de website kun je eenvoudig reageren en zo mogelijk een afspraak maken. Enig probleem: er zitten momenteel maar weinig Friese predikanten op. Daarom een uitdrukkelijk verzoek aan alle predikanten (en vooral ook aan emeriti en preekconsenthouders): vul die preekbeurtenzoeker vandaag nog in!
Naast de Preekbeurtenzoeker is er ook de Beschikbaarheidskalender van de Confessionele Beweging: www.beschikbaarheidskalender.nl.
Predikanten!
Meer predikanten en meer mensen met een preekconsent: die toveren we niet uit de hoge hoed. Maar we kunnen elkaar wel aanmoedigen: is een studie theologie niet iets voor jou? En voor wie al preekbevoegdheid heeft: kun je nog wat vaker misschien?
Weekendje weg?
Natuurlijk gunnen we elke dominee een weekendje vrij. Ik wil m’n zondagen ook niet allemaal tevoren al hebben ingevuld. Maar dat betekent niet dat je niet wilt helpen wanneer een gemeente onverwacht vervanging zoekt. Ook daarvoor is de preekbeurtenzoeker ideaal: houd je zondag vrij, en zet ‘m (als je geen andere plannen hebt) twee weken tevoren op Preekbeurtenzoeker open voor noodgevallen. Vrijheid en dienstbaarheid vallen op die manier samen.
Gezamenlijke start
Menig preekvoorziener is er al tegenaan gelopen: je belt de wereld rond, maar een ander was je al weken vóór. Daarom begin je volgend jaar maar wat eerder, en het jaar daarop nog eerder… Inmiddels bellen sommigen in december al voor het rooster dat pas een jaar later begint. Dat is voor niemand gezond. Sommige predikanten geven aan dat ze hun rooster pas in april of mei hebben, maar preekvoorzieners weten dat natuurlijk niet. Daarom lijkt het de meesten een goed idee om allemaal op hetzelfde moment te beginnen. Maar welke datum? Elke datum die je noemt heeft z’n voor- en nadelen. Om toch één datum te kiezen, zegt de meerderheid: 1 mei.
En om het voor vacante gemeentes wat gemakkelijker te maken is dan de eerste week van mei alleen voor hen. Half-vacante gemeentes beginnen halverwege die week. En daarna mag iedereen bellen. Het spreekt voor zich dat dit alleen werkt als iedereen zich eraan houdt: niet alleen preekvoorzieners, maar ook kerkelijk werkers met preekconsent, predikanten en emeriti!
Tot slot
Het is ons goed bevallen om gericht één doelgroep uit te nodigen om op de classicale vergadering mee te praten. Dit gaan we zeker vaker doen!
Met hartelijke groet,
ds. Riemer Praamsma, uw classispredikant
(06-58013225 | r.praamsma@protestantsekerk.nl)
Zie ook de website: classisfryslan.nl
Algemeen
Christelijk cabaretier Ruurd Walinga komt met jubileumshow:
'Niks Nieuws onder de zon'
op zondag 16 februari in BaronTheater (Opende Gr)
Na 25 jaar voornamelijk in kerken te hebben opgetreden, gaat christelijk cabaretier Ruurd Walinga het theater in. De première van zijn jubileumvoorstelling 'Niks Nieuws onder de Zon' is op zondag 16 februari in het BaronTheater in Opende Gr. De aanvang is 15.00 uur.
Ruurd Walinga kiest voor het BaronTheater, omdat hij de afgelopen decennia veel in kerken in het Westerkwartier en het oosten van Friesland heeft opgetreden. Deze cabaretdiensten trokken doorgaans veel meer bezoekers dan een doorsnee viering.
In zijn theatershow verraadt Walinga zijn christelijke roots niet, maar plaatst ze in een verrassende, en pakkende context. Hij snijdt veelbesproken en gevoelige thema's aan zoals man-vrouw-verhoudingen en transseksualiteit, brengt de hele zaal aan het twijfelen bij de simpelste vragen, bedrijft de nodige zelfspot en hij weet met enkele ontroerende liedjes het publiek te raken.
De jubileumshow 'Niks Nieuws onder de Zon' is geschikt voor zowel gelovigen als rand-, bij- en ongelovigen. De voorstelling is ook interessant voor mensen die ooit zijn afgeknapt op de kerk, maar zich nog wel bezighouden met zingevingsvraagstukken.
De cabaretier overstelpt zijn publiek met een flinke dosis hilarische en herkenbare onzin-informatie.
Hij vraagt zich af hoe het kan dat hij deze 'breinpuin' moeiteloos onthoudt, terwijl hij belangrijke zaken niet kan onthouden.
Hoe hou je je staande in een wereld waar fake en waarheid moeilijk te onderscheiden is en waar Google de rol van God heeft overgenomen? 'Niks Nieuws onder de Zon' is een verrassende mix van diepgaande humor en kolder.
'Niks nieuws onder de zon' is een programma van tweemaal drie kwartier.
Ruurd Walinga uit Geesteren Gld (Oudega-SWF, 1964) maakte in december 1999 zijn eerste cabaretprogramma voor het Stadstheater in Leeuwarden met als titel 'Is Jezus aan wiegendood gestorven?' Daarna volgden nog tien programma's voor alle leeftijden. In 2011 presenteerde hij zijn CD 'Wie ben jij'. Hij werkte ruim 35 jaar als journalist bij het Friesch Dagblad. Naast zijn jubileumshow in het theater blijft hij ook cabaretvieringen doen in allerlei kerken in Nederland.
Meer informatie op: www.waterinwijn.nl. Ruurd Walinga:
06-23449545
Tickets te bestellen via: www.barontheater.nl prijs 12,50 euro
Afgeknapt op de kerk? Teleurgesteld in kerkmensen? Maar toch laat de zoektocht naar de zin van het leven je niet los. Blijft je interesse naar het Hogere bestaan! Blijf je je afvragen waar we met zijn allen naar toegaan na dit leven. Je wilt lachen om die onnozele, kleine dingen en je wilt vechten tegen tranen bij een gevoelig lied omdat je grote liefde alleen is achtergebleven in een Fotolijstje. Kom naar: Niks Nieuws onder de Zon. De jubileumshow van cabaretier Ruurd Walinga, die na 25 jaar de kerk verruild heeft voor het theater. Tot ziens op zondagmiddag, ja ja, 16 februari om drie uur in het BaronTheater in Opende Gr. Bestel tickets via www.barontheater.nl of kijk op www.waterinwijn.nl
Let op! Deze show kost geld.
Deze investering kan je leven totaal veranderen!
Afgehaakt vanwege kerkelijke twisten, gebroken met de kerk vanwege de positie van vrouwen of homo's, gestopt met het geloof vanwege twijfels? In 'Niks Nieuws onder de Zon', de jubileumshow van christelijk cabaretier Ruurd Walinga, komen al deze thema's naar voren. Serieus en met humor stelt hij boeiende vragen en laat hij je nadenken over hele logische vragen en de meest diepzinnige. Laat je nog een keer verrassen door die Blijde Boodschap van de man om wie de jaartelling draait. Tot ziens op zondagmiddag, 16 februari om drie uur in het BaronTheater in Opende Gr. Bestel tickets via
www.barontheater.nl of kijk op www.waterinwijn.nl

Let op! In het verleden opgeleverde teleurstellingen bieden een garantie voor de toekomst!
Meeleven
Fan de dûmny
Bij het verschijnen van dit Tsjerkefinster hebben we hopelijk mooie vieringen achter de rug en staat het nieuwe jaar voor de deur. Ik zie uit naar de dienstenreeks die we weer met elkaar mogen houden en de vele andere ontmoetingen met u en jullie, in de gespreksgroepen, in vergaderingen of in het pastoraat. Dat we samen sterk mogen staan als gemeente, van betekenis voor elkaar en voor wie we ontmoeten op onze weg, delend van Gods liefde.
Hemelse Vader, wat zouden wij beginnen
met het licht in onze ogen,
met de woorden in onze mond,
met de gloed van ons hart,
met het werk van onze handen,
als U er niet bent met uw zegen,
als U het nieuwe jaar niet kroont met uw goedheid.
Vanaf 6 januari ben ik weer aan het werk, mocht u/jij behoefte hebben aan een bezoek, laat het me gerust weten!
Iedereen een gezegend nieuw jaar gewenst,
Hartelijke groet,
Ds. Inge
0648829885 / dsingelandman@gmail.com
bij de diensten
Verrassend Anders: Leven in het licht van Gods Koninkrijk
Dienstenreeks PG Augustinusga
Van 26 januari t/m 16 februari hebben we weer een dienstenreeks! Vier zondagen achter elkaar houden we bijzondere diensten met onze eigen voorgangers en gemeenteleden rondom het thema: Het Koninkrijk van God.
Ontmoetingsdienst: Laat uw koninkrijk komen
Zondag 26 januari, om 10 uur. 9.30 uur inloop met koffie, thee, ranja en lekkers. Voorganger is Erwin Kooistra. Jezus leert ons bidden om het Koninkrijk. Wat betekent dat en hoe doe je dat? Dat gaan we deze zondag ontdekken.
Ik heb een droom
Zondag 2 februari, om 9.30 uur. Voorganger is ds. Inge Landman. In de Bijbel wordt er nogal eens gedroomd. In deze dienst lezen we uit het boek Daniël over de confronterende droom van de wrede koning Nebukadnessar. Wat zegt deze droom over menselijke machtsstructuren, toen en nu? De confronterende beelden blijken ook een hoopvolle boodschap in zich te dragen. Waarin vinden we vandaag de dag die hoop en de sporen van Gods Koninkrijk?
Wie het kleine niet eert
Zondag 9 februari, om 9.30 uur. Voorganger is Erwin Kooistra. Onze verwachtingen en verlangens zijn vaak zo groot. Maar je moet ergens beginnen. In deze dienst staan we stil bij de kracht van het kleine. Jezus sprak over een zaadje: klein en onopvallend, maar vol leven en groeikracht. Het laat ons zien hoe juist iets kleins een begin kan zijn van iets groots. Samen ontdekken we de waarde van het kleine in ons leven.
Gelukkig ben je
Zondag 16 februari, om 9.30 uur. Voorganger is ds. Inge Landman. Jezus spreekt over mensen die gelukkig zijn in het Koninkrijk van God, maar Hij geeft er een vreemde draai aan. Wat bedoelt Hij? We hopen het samen te ontdekken.
Deze zondag ronden we de dienstenreeks af met de viering van het Heilig Avondmaal. Weet je welkom!
Alle diensten worden gehouden in het Tsjerkegebou. Van harte aanbevolen. Wij hebben er zin in; graag tot dan!

Wij wensen iedereen in Augustinusga en Surhuizum een gezegend nieuwjaar!
De redactie,
Tine van der Veen en Hillie Dijkstra
van de kerkenraad
Enkele punten uit de kerkenraadsvergadering van 3 december 2024
De opening werd deze keer verzorgd door Wilco den Hartogh met het lezen van Lucas 8:5-16 en Romeinen 8. Dit ging over het zaaien en het blijvend liefhebben. Hierna ging hij voor in gebed.
Vervolgens werden de notulen van 5 november behandeld.
Op 19 november is de vergadering met preekvoorzieners geweest. Het blijkt een hele klus om iedereen op dezelfde datum bij elkaar te krijgen om te beginnen met de planning.
De looprichting in het gebouw met het avondmaal is goed verlopen, tijdens het rondlopen kom je elkaar niet tegen.
De notulen van de gemeenteavond van 6 november werden goedgekeurd.
In de ontmoetingsdienst van 15 december maken we knutsels voor de Oekraïners in de Pypketsjerke. Deze gaan mee in de kersttasjes die ook voor de zeventigplussers worden uitgedeeld. Ze worden samengesteld en rondgebracht door Klaske en Rommie.
Inge wil graag vrij na de kerst tot en met 5 januari.
Diaconie: de witte en groene lakens op tafel moeten vervangen worden. Ze zullen hiermee aan de slag. Ze moeten wel gewassen kunnen worden, dit kan met de huidige stof niet.
Afgelopen en komende diensten: de laatste zondag van het kerkelijk jaar werd als positief ervaren.
De dienst om elf uur beginnen met koffie werkt goed.
Bij de dienst op tweede kerstdag verzorgd door de Bazuin is er één collecte voor het goede doel. Een tweede collecte werkt niet.
Het thema tijdens de prekenreeks is elke zondag “Verrassend anders” en begint op 26 januari 2025 tot en met 16 februari 2025. Dit zijn vier diensten om de beurt verzorgd door onze eigen voorgangers.
Ook voor het eerste half jaar in 2025 is weer voor elke zondag een voorganger geregeld. Wij nodigen jullie van harte uit om dit mee te maken.
Namens de kerkenraad
Pieter Nicolai
diaconie
Collectes in de maanden juni t/m november 2024:
Juni: Kerk in Actie, werelddiaconaat Libanon 250,00
Juli: Kerk in Actie Myanmar 225,00
Augustus: Kerk in Actie Moldavië 225,00
September: Kerk in Actie Jeugdwerk 250,00
in Nederland
Oktober: Kerk in Actie, werelddiaconaat Indonesië 200,00
November: Kerk in Actie Bolivia 200,00
Dankstondcollecte plus aanvulling: Voedselbank 400,00
D e collectes zijn in januari voor: Ethiopië
AANPASSEN AAN KLIMAATVERANDERING
Door klimaatsverandering worden delen van Ethiopië vaker getroffen door langdurige droogte of heftige regenval. Jongeren beseffen dat ze niet alleen van landbouw en veeteelt kunnen rondkomen, zoals hun ouders gewend waren.
De Ethiopische kerk leert jongeren en vrouwen over irrigatielandbouw, maar ook hoe je een bedrijf opzet voor extra inkomsten. Ze worden lid van een spaargroep, leren een restaurant of winkel opzetten,
meubels maken, kleding ontwerpen, laptops of telefoons repareren. Zo gaan Ethiopiërs met hun tijd mee.
Namens de diaconie van harte aanbevolen.
Jeugdwerk
Gelukkig nieuw jaar!
Wat zijn we blij dat we in 2025 gewoon weer verder gaan met de clubs. En wat kijken we terug op een mooie decembermaand!
Met Jatov Kids (groep 7/8 en klas 1) hebben we in december het jeugdhonk mogen versieren zodat we zo konden toeleven naar Kerst tijdens de Adventsperiode. Wat betekent ‘Advent’ eigenlijk? Het komt van het Latijse woord ‘Adventus’ wat ‘Komst’ betekent. We leven toe naar de komst van Kerst, de komst van de Here Jezus als kind, maar ook dat Hij terug zal komen. De laatste keer voor de vakantie hebben we een kerstlied gezongen, en het kerstverhaal van Jezus’ geboorte in vogelvlucht gezien via YouTube en met elkaar besproken. Onder het genot van kerstkoekjes en chocolaadjes. Natuurlijk namen we ook genoeg tijd om nog een laatste keer verstoppertje te spelen in 2024.
Met Jatov Young (klas 2 en 3) hebben we mooie gesprekken gevoerd over een vraag die opkwam ‘Waar komt God dan vandaan?’ Is Hij ook gemaakt? Kan er dan zomaar nog een God ontstaan? Mooie vragen! Maar hoe zit dat eigenlijk? Genoeg gespreksstof dus. Als afsluiting van de decembermaand hebben we met ons allen gegourmet. Urenlang tafelen, wat was het gezellig!! En het smaakte goed. Wij hebben nog dagen mogen nagenieten van de geur in ons huis, maar dat is het meer dan waard.
Dit zijn de datums van club voor januari / februari 2025:
Jatov Young wordt gehouden op zondagavond om 19.00 uur bij Erwin en Jitske thuis. Ze komen samen op de volgende datums:
- 12 januari
- 26 januari
- 9 februari
- 23 februari
Jatov Kids wordt gehouden op maandagavond om 19.00 uur in het jeugdhonk. Ze komen samen op de volgende datums:
- 13 januari
- 27 januari
- 10 februari
- 24 februari
Geïnteresseerd in het jeugdwerk en wil je meer weten? Stuur gerust een appje of mail naar: erwin_kooistra@hotmail.com
Namens het jeugdwerk, Erwin Kooistra
| terug
|
|
|
|
|
|