PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Juni 2018 - Nieuwsbrief Trinke Miedema Juni 2018 - Nieuwsbrief Trinke Miedema
Por  todo el mundo
Nieuwsbrief mei 2018
Opvang en onderwijs voor kinderen met een verstandelijke beperking of leerprobleem in Caranavi, Bolivia.


Nieuw speelgoed dankzij gift CBS De Reinbôge Twijzelerheide
In januari hebben Trinke en Evelin een presentatie gegeven op basisschool Reinbôge in Twijzelerheide. Hier spaarden de kinderen al actief sinds september 2017 voor de zending. Elke maandag nemen ze geld mee voor POR TODO EL MUNDO. Hier hebben we onlangs de eerste gift van ontvangen, ze zullen nog tot de zomervakantie blijven sparen. In april hebben we hier speelgoed van gekocht. Een hele zak met grote blokken, maar ook grote auto´s en een trampoline. De kinderen zijn erg blij mee.

Makeover guarderia
Sinds half februari helpt Michel mee in de guardería. Hij houdt zich vooral bezig met het onderhoud van de guardería en van de speeltuin. De afgelopen maanden is de guardería zichtbaar opgeknapt. Na 5 jaar intensief gebruik was het gebouw aan onderhoud toe. De ramen en deuren zijn weer voorzien van horren. De kinderen kunnen er zo niet uit en dieren en muggen er niet in. Daarnaast zijn de muren van de twee slaapkamers gestuukt en het dak gerepareerd. Voor de rest zijn het vooral veel kleine klussen. Langzaam maar zeker gaat het er steeds beter uitzien. Ook rondom ziet het er veel verzorgder uit. Het gras is gemaaid, zodat de kinderen lekker buiten kunnen spelen.

Nieuws van het bestuur
De eerstvolgende vergadering van het bestuur is in juni. Zij vergadert meestal in Groningen. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe en / of extra bestuursleden. Wilt u ook een steentje bijdragen aan het project mail dan naar stptem@gmail.com.

Snack Marjet
Sinds dinsdag 8 mei is snack Marjet geopend. We wilden al langere tijd graag een plek waar we kunnen werken met jongeren en volwassenen met een beperking. De dagopvang voor de kinderen zit buiten het dorp, dus daar zijn niet zoveel integratie mogelijkheden. Daarom hebben we ervoor gekozen een snack (klein restaurantje) te openen in het dorp. We hebben een mooie locatie gevonden, vlakbij waar we wonen. We zullen vooral lekkere versnaperingen verkopen, zoals wafels, tosti´s, pannenkoeken, cake, kwarktaart, en dranken op basis van melk. Deze maand zullen we eerst zorgen dat alles draait en dan zullen we de eerste personen met een beperking gaan integreren. We zijn heel blij met de mogelijkheid om dit te kunnen doen. Deze opzet is geheel iets anders dan andere restaurants in Bolivia. We willen deze doelgroep echt een kans geven om zich te laten zien. Wij geloven dat dit gaat lukken, maar is wel een uitdaging. Eén waar we energie van krijgen.

stptem@gmail.com
WEBSITE www.portodoelmundo.com
TWITTER https://twitter.com/ portodoelmundo1
FACEBOOK https:// www.facebook.com/ StichtingPortodoelmundo

 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 21-04-2024 om 11:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.