Juni 2020 Nog geen kerkdiensten in juni Juni 2020 Nog geen kerkdiensten in juni
Nog geen kerkdiensten in juni

De kerkenraad heeft besloten in de maand juni nog geen kerkdiensten en andere activiteiten te organiseren in de Augustinitsjerke.
Hoewel de maatregelen door de regering enigszins zijn versoepeld, was de termijn om e.e.a. zorgvuldig voor te bereiden en de gemeente van alle voorwaarden op de hoogte te brengen te kort.
De kerkrentmeesters zijn druk in de weer het protocol dat de PKN heeft uitgegeven toe te passen op diensten in onze Augustinitsjerke. De ‘anderhalvemeter-eis’ toepassen in ons kerkgebouw betekent dat er tijdens een dienst maar tussen de dertig en veertig personen aanwezig mogen zijn in onze kerk, predikant, ambtsdragers en koster meegerekend.
Er moet een ‘gebruiksplan’ worden opgesteld waarin we als gemeente vastleggen hoe we alle maatregelen, waaraan we volgens het RIVM aan moeten voldoen, in onze situatie en in ons gebouw ten uitvoer brengen.
Ook zal er een ‘reserveringssysteem’ moeten worden gebruikt, gemeenteleden dienen tevoren aan te geven of ze de kerkdienst op zondagmorgen willen bezoeken.
Aan al deze zaken wordt momenteel druk gewerkt.
We gaan er nu vanuit dat dit eind juni zijn beslag heeft gekregen, zodat we vanaf juli weer kerkdiensten houden in onze Augustinitsjerke.
In het kerkblad van juli zullen we u hierover uitvoerig informeren en ook op de website kunt u t.z.t. hierover informatie vinden.
We zullen dus nog even geduld moeten hebben maar kunnen op zondag nog steeds via tv. of kerkdienst-gemist allerlei kerkdiensten volgen.

datum en tijdstip 27-09-2020 om 9.30