PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Juni 2021 - Kerkenraaddiensten Juni 2021 - Kerkenraaddiensten
Voor de laatste keer is het aan mij om een woord tot u te richten namens de kerkenraad. Op het moment dat u dit leest, is de bevestigingsdienst waarin ik afscheid heb genomen geweest. 5 jaar geleden werd besloten dat ook doopleden lid mochten worden van de kerkenraad. Het duurde niet lang voor ik werd gevraagd om jeugdouderling te worden. Ik heb daar niet lang over na hoeven denken en zei volmondig ja. Toen had ik niet kunnen vermoeden hoe bijzonder de jaren zouden worden die voor ons lagen.
De samenwerking met Drogeham en later het ontstaan van de Ring Buwekleaster. Het welkom en later ook weer afscheid van Jouke Droogsma. De zoektocht naar een nieuwe predikant, die uiteindelijk resulteerde in de komst van Inge Landman.
Het werven van een kerkelijk werkster in de persoon van Geertje van der Meer, waarvan we na 2 jaar weer afscheid namen. En vorig jaar de start van een fijne samenwerking met onze kerkelijk- en jeugdwerker Erwin Kooistra.
Een verdrietig dieptepunt is vanzelfsprekend het plotselinge overlijden van onze zeer gewaardeerde voorzitter Ruurd Boonstra. Een jaar nadat onze gemeente ook al zo plotseling was geconfronteerd met het overlijden van Deka Miedema. Een vrijwilliger met een tomeloze inzet voor de gemeente.
De coronacrisis tot slot beperkte ons enorm in het organiseren van diensten en overige activiteiten.
En weet u wat ik nou zo fijn heb gevonden in de afgelopen vijf jaar? Dat ondanks tegenslagen en verdriet er telkens weer veel veerkracht werd getoond. Door de kerkenraadsleden waar ik mee samen mocht werken, maar ook door de gemeenteleden.

En natuurlijk is het vervelend dat de kerkenraad in ledental tot een absoluut minimum is gezakt. Maar het is ook fijn te merken dat veel gemeenteleden wel graag hun bijdrage willen leveren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende periode, ook nu de corona-maatregelen langzaam worden afgebouwd, we weer mooie diensten en activiteiten kunnen gaan organiseren. We kijken uit naar het moment waarop we weer samen mogen zingen. Dat de gezellige middagen op woensdagmiddag weer plaats kunnen vinden. En dat we weer andere activiteiten mogen organiseren. Waarbij er zeker niet alleen naar de zondagochtend wordt gekeken. Gemeente ben je immers alle dagen van de week.
Zolang we als gemeente bereid zijn samen de schouders eronder te zetten, niet vergeten af en toe naar elkaar om te kijken en de talenten van een ieder goed weten te benutten, dan weet ik zeker dat we samen een hele mooie toekomst tegemoet gaan.
Namens de kerkenraad,
Nyncke Woudstra


 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 22-05-2022 om 10:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Corona-update

De kerkenraad heeft besloten het advies van de landelijke PKN op te volgen rondom corona. Vanaf 23 januari worden er weer diensten gehouden in de Augustinitsjerke te Augustinusga. Wel blijft de 1,5 meter regel gelden. Wees van harte welkom in onze kerkdiensten. Kijk voor meer informatie op de website van de PKN 

 

 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.