PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Mei 2020 - Even voorstellen - Erwin Kooistra Mei 2020 - Even voorstellen - Erwin Kooistra
Beste Protestantse Gemeente Augustinusga,

Via deze weg mag ik mij even aan u en jullie voorstellen. Mijn naam is Erwin Kooistra. Ik ben 24 jaar en na een aantal jaren op kamers in Ede te hebben gewoond, woon ik inmiddels weer het mooie Fryslân, in Surhuisterveen. De reden dat ik in Ede heb gewoond is voor de opleiding hbo-Theologie aan de Christelijk Hogeschool Ede. Al voor de opleiding was begonnen ervoer ik de roeping van God om in Friesland werkzaam te zijn voor Zijn Koninkrijk, met name in het jeugdwerk. Inmiddels heb ik daarmee al een begin mogen maken in Jistrum, waar ik in maart als kerkelijk werker - jongerenwerker van start ben gegaan. Vanaf mei mag ik ook in uw en jullie gemeente als kerkelijk werker aan de slag gaan, als jongerenwerker én in het pastoraat. Iets waar ik enorm naar uit kijk!

Het is natuurlijk bijzonder om als kerkelijk werker in een gemeente te beginnen in een tijd als waar we nu in leven. Het virus covid-19 is iets waar iedereen bijna elke dag wel eventjes aan denkt. En de nodige maatregelen die dit met zich meebrengt vormen een grote belemmering voor het kerkelijk leven. In een tijd waarin we elkaar juist willen opzoeken is dit even niet mogelijk. En tóch zie ik ernaar uit om u als gemeente te dienen met de mogelijkheden die er nog wél zijn. Hoe moeilijk of ingewikkeld het allemaal ook is of lijkt, God is niet veranderd. Zijn ontzagwekkende liefde en kracht hebben wij met Pasen nog mogen vieren. Jezus ís opgestaan uit de dood, het graf is leeg. Hij heeft de dood overwonnen. God is nog steeds God. Vanuit deze liefde van Christus hoop ik u te dienen waar dat mogelijk is.

Waarschijnlijk zal het nog eventjes duren voordat we elkaar face-to-face zullen ontmoeten. Langs deze weg hoop ik dat jullie een klein beetje een beeld van mij hebben gekregen. Hoe lang het nog duurt weten we niet, maar we zullen elkaar ontmoeten. Ik sjoch dernei út, ik hoopje jimme ek!

Oant sjen!
Erwin Kooistra


 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 21-04-2024 om 11:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.