PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Mei 2020 - Even voorstellen - Inge Landman Mei 2020 - Even voorstellen - Inge Landman
Beste gemeenteleden in Harkema en Augustinusga,
Leave minsken,
Via deze weg wil ik jullie hartelijk groeten! Nu nog vanuit Ermelo en over enkele weken als het goed is vanuit Aldeboarn, waar de boerderij flink opgeknapt is en ik zal intrekken bij mijn partner Hans. Ik verheug me om eindelijk op één plek te wonen, om meer te kunnen gaan inburgeren in het Friese en natuurlijk ook om, zodra het kan, kennis te komen maken in beide gemeentes. Veel nieuwe werelden, en daar komt hopelijk in september nog eentje bij, want we verwachten ons eerste kindje.
Nieuwe werelden maken me gelukkig altijd enthousiast en nieuwsgierig. In de afgelopen jaren heb ik daar veel van mogen ontdekken tijdens mijn werk bij Kerk in Actie. Eerst in de functie van gemeenteadviseur, waarin ik wekelijks te vinden was in allerlei verschillende kerken in Friesland en de Friese taal gelukkig al redelijk heb leren verstaan. Vervolgens ben ik als predikante uitgezonden naar Colombia en heb daar 2,5 jaar mogen werken in het project Geloven in Verzoening. Een intensieve, leerzame en rijke periode. In Colombia ben ik meer en meer gegroeid in de rol van predikant en was ik met name betrokken bij kleine groepen en gemeentes die op hún plek en vanuit hun geloof in God van betekenis wilden zijn voor de samenleving. De kracht zit niet in aantallen, mocht ik daar ervaren. Maar in de onderlinge verbinding en communicatie, in het delen van geloof, hoop en liefde. En zo ging mijn weg via Colombia met een tussenstop in Ermelo (mijn geboortedorp) naar Friesland waar ik vanaf januari 2021 intrede hoop te doen in het samenwerkingsverband en me erop verheug jullie predikante te mogen worden. Hoe alles tot die tijd zal lopen is afwachten. Mocht het lukken/kunnen dan zien jullie me in juni/juli af en toe al aanwezig bij activiteiten en vergaderingen om alvast wat kennis te maken. Ik wens jullie voor nu zegen en alle goeds in deze vreemde tijd, waarin ieder weer opnieuw zijn/haar draai moet vinden. Houd elkaar vast, zoek contact, vraag om hulp waar nodig en blijf dichtbij de Bron!

Oant sjen! Inge Landman
 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 28-04-2024 om 09:30
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.