PKN
Protestantse gemeente Augustinusga
 
Oktober 2021 - Rouwen in de tijd Oktober 2021 - Rouwen in de tijd
Dinsdagavond 9 november 19.45u
Rouwen in de tijd – met gastspreker Marinus van den Berg

We hebben een bewogen tijd achter de rug. In ons persoonlijk leven en ook in de gemeente. Mensen zijn gestorven en het afscheid nemen en rouwen werd en wordt beïnvloed door allerlei coronamaatregelen. Deze avond is er om stil te staan bij rouw en we laten ons daarbij begeleiden door Marinus van den Berg (1947), hij is pastor, werkte 40 jaar in de zorg en publiceerde vele boeken over rouw (o.a. Rouwen in de tijd en Ode aan de eenzaamheid - uitgeverij ten Have).

Rouw is een normale reactie op verlies. Een verlies van iemand of iets waaraan je gehecht was. Er zijn vele soorten van verlies. Soms komt ze heel plotseling. Niet de vraag hoe oud was hij/zij of hoe lang is het geleden is belangrijk, maar: wat betekende hij of zij voor jou? Belangrijke mensen en gebeurtenissen zijn levenslang. Ieder gaat er op een eigen manier mee om. Aan de hand van verhalen zal Marinus van den Berg vertellen wat hij van mensen in de rouw heeft geleerd. Luisteren naar verhalen van mensen heeft zijn voorkeur. Tijdens de bijeenkomsten is er veel ruimte voor over en weer.

Locatie: It Gebou, Augustinusga
Inloop met koffie en thee vanaf 19.30u

NB. Deze avond is speciaal voor onze gemeente. Woensdagavond 10 november zal Marinus van den Berg nogmaals spreken in Kootstertille, voor alle vijf gemeenten binnen het samenwerkingsverband. Ook daar ben je/bent u van harte welkom mocht dat beter passen: 20.00u in het Kerkelijk Centrum in Kootstertille. Van harte welkom!
 
terug
 
 
 

Inloggen

Augustinitsjerke
datum en tijdstip 21-04-2024 om 11:00
meer details

 
Blijf op de hoogte

meer
 
Besloten gedeelte
  meer
 
Classis Fryslân, gemeente zijn kun je niet in je eentje.
meer
 
Contact gegevens

Adressen en telefoonnummers
 
 
Huur de kerk of 't Gebou


     
huur de kerk 0512-352425 (overdag) 0512-352353 (s'avonds)
huur het gebouw 06-53665098 Joop de Vries, beheerder
 
Like PKN Augustinusga

 op facebook!
 
 
Privacyverklaring

  meer
 
Filmpje Tsjerkepaad

 
 
   
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.