September 2018 - Afscheid dominee Jouke Droogsma September 2018 - Afscheid dominee Jouke Droogsma

Afscheid dominee Jouke Droogsma
Op zondag 2 september nemen we als gemeenten van Augustinusga en Drogeham afscheid van dominee Jouke Droogsma. De afscheidsdienst is in de Jacobtsjerke, De Sannen 22 in Drogeham.
De dienst begint om 10.30 uur, inloop met koffie/thee en gebak v.a. 9.45 uur. Er is kindernevendienst.
Na de dienst is er een hapje en een drankje voor iedereen, daar kunt u ook persoonlijk afscheid nemen van dominee Droogsma. We hopen u te ontmoeten in deze afscheidsdienst.

En nu verder
Voor ons als kerkenraad kwam de mededeling dat dominee Droogsma een beroep naar Veere/Gapinge had aangenomen, onverwacht en onverhoopt. Immers hij is nog maar ruim anderhalf jaar aan onze gemeente verbonden. Natuurlijk wensen we hem samen met zijn vrouw een goede en zegenrijke tijd toe in Veere.
Het contract met onze kerkelijk werker Geertje van der Meer loopt eind december af en zal niet worden verlengd.
Als kerkenraad moet er nu natuurlijk actie worden ondernomen. Voor de werkzaamheden van beiden moet een (mogelijk eerst tijdelijke) oplossing worden gezocht. Binnenkort zal er een gesprek zijn met de gemeente van Drogeham. Dan moeten we bespreken of we of we op dezelfde wijze blijven samenwerken met Drogeham en of we, mogelijk samen, op zoek gaan naar een nieuwe predikant en wellicht een nieuwe kerkelijk werker.
Duidelijk is wel dat we met een schuivende horizon hebben te maken, verdergaande samenwerking met andere gemeenten in de ‘kring’, een andere manier van ‘kerk-zijn’. Kortom we moeten met een ruimer blikveld de toekomst tegemoet treden. Met vertrouwen dat er nieuwe wegen zullen zijn of zullen komen om als geloofsgemeenschap ‘toekomstbestendig’ te kunnen blijven bestaan in Augustinusga.

Visitatie
Een vereniging heeft voor het goed kunnen functioneren een bestuur nodig. Zo heeft een kerkelijke gemeente een kerkenraad nodig. Elk jaar is het weer een spannende periode als er nieuwe ambtsdragers worden gezocht om voor een periode van vier jaar een taak op zich te nemen.

datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30