September 2020 - Help een stille coronaramp te voorkomen September 2020 - Help een stille coronaramp te voorkomen
Help een stille coronaramp voorkomen
Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in bijvoorbeeld Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben.
Dit komt doordat, de maatregelen die genomen worden om het corona virus tegen te gaan, veel economische gevolgen hebben.
Voor arme mensen zonder sociale zekerheid betekent ziek worden of opgesloten zitten : geen geld op de plank en dus geen eten, kinderen die niet naar school kunnen.
In veel landen is er dus meer angst voor de honger die op de loer ligt , dan voor het ziek worden.
Ook de gezondheidszorg is in veel landen beperkt.

Kerk in Actie ondersteunt kerken en lokale hulporganisaties die deze stille coronaramp helpen te voorkomen.

Op startzondag willen we graag de collecte van de diaconie, aan Kerk in Actie geven, voor de noodhulp van de gevolgen van de corona pandemie.

De diaconie

datum en tijdstip 25-10-2020 om 9.30